Sportlight

Hockey is een uitdagend spel met stick en bal. Je doet het niet zo maar even; Het vereist de nodige oog-hand coördinatie om de bal te krijgen waar je wil. Hockey doe je niet in je eentje, maar met een team van leeftijdsgenootjes. Het wordt gespeeld door zowel jongens als meisjes, wat het tot een gezellige sport maakt.

 

De Koninklijke Nederlandse Hockey Bond (KNHB) heeft de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in haar sport. Inmiddels is de sport gegroeid tot een ledenaantal van 210.000 leden, die bij 313 clubs de hockeysport beoefenen.

 

De KNHB werkt in de aankomende jaren aan een ledengroei die naar de 260.000 dient toe te groeien. Om dit te behalen richt zij zich op zogenoemde nieuwe doelgroepen, hierbij zijn jeugd en jongeren en het behoud van deze groepen een belangrijke pijler.

 

De KNHB zal in 2014 het WK hockey voor mannen en vrouwen organiseren in Den Haag. Al in 1998 organiseerde de KNHB een zeer geslaagd WK in de Utrechtse Galgenwaard. Met het totaal concept Welcome World of Hockey, wil de organisatie dagelijks 15.000 bezoekers trekken, door  inzet van activiteiten en festiviteiten.

 

Naast haar deelname aan Sport2School, levert de KNHB een krachtige bijdrage aan het opbouwen van het zogeheten “trackrecord”.